Kerstvakantie safari special (fly-in met Cessna)

10-daagse strand & safari 's Tanzania v.a. € 1.062,- p.p.
(kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.)

Ontdek tijdens de kerstvakantie de prachtige natuur en talloze wilde dieren in Mikumi National Park. Ga lekker relaxen aan de witte palmstranden van de Indische Oceaan, waar de zon voortdurend schijnt. Neem een verfrissende duik in het mooie zwembad of ga zwemmen in het warme zeewater, snorkelen langs het rif en wandelen over het strand van Zanzibar.

Tayari Safari organiseert tijdens de kerstvakantie een 10 daagse strand en safarivakantie in Tanzania, waarbij je 4 dagen meegaat op safari naar het Mikumi National Park en waarbij je 4 dagen verblijft op de witte zandstranden aan de Indische Oceaan van Zanzibar. Wij ondernemen diverse leuke excursies tijdens de twee dagen in Dar es Salaam.

Ndege beach, Dar es Salaam

De vakantie begint ten noorden van Dar Es Salaam bij Ndege beach, waar je in een 2- of 3-persoonskamer in de basis lodge van Tayari Safari verblijft. De eerste dagen gaan we ‘acclimatiseren’, relaxen onder palmbomen, zonnen en zwemmen in de zee of in het zwembad pal achter het witte zandstrand.

Excursies Dar es Salaam

We proeven de sfeer op een lokale markt en zien hoe de bevolking hier leeft en van alles verhandeld.

Daarna gaan we naar een traditioneel vissersdorpje pal aan het strand bij Mahaba beach, waar je in een exotische sfeer iets kunt drinken terwijl je de ‘dhows’ (originele vissersbootjes) ziet uitvaren en binnenkomen met de vangst van de dag.

Ook bezoeken we de lokale kunstmarkt, waar we de eerste souvenirs kunnen scoren.

Mikumi National Park

En dan start ons safari avontuur, we vertrekken vroeg naar Mikumi National Park, het oudste wildreservaat van Tanzania, dat weer deel uitmaakt van de Selous, het grootste en meest ontoegankelijke wild- en natuurreservaat in Tanzania.

In Mikumi verblijven we in het Guesthouse  van het Nationale Park, op een idyllische plek.

De komende vier  dagen maken we diverse gamedrives waarbij we kuddes olifanten, buffels, giraffes, gazellen, wrattenzwijnen, hartebeesten, gnoes, diverse roofvogels en leeuwen kunnen zien.

Op de vierde dag maken we een laatste gamedrive, zwaaien we de wilde dieren gedag en vliegen wij met een Cessna in anderhalf uur naar Zanzibar.

Mbuyuni Beach Village - Jambiani

Aan de oostkust van Zanzibar, op ca. 6 km van Paje, heeft Tayari Safari haar eigen Beach Resort pal op het strand, met comfortabele 2-4 persoonskamers met airconditioning, douche en toilet, uitzicht op zee, of het nieuwe zwembad, gezellig restaurant en een beachbar. Hier is het na een avontuurlijke safari rondreis heerlijk vertoeven. Het verblijf is op basis van halfpension en van hieruit kun je diverse leuke excursies maken naar o.a. Stone Town, het oerbos met de aaibare red colobus aapjes, mee op spicy toer, zeilen, kitesurfen, duiken en snorkelen met dolfijnen.

Activiteiten & Excursies op exotisch Zanzibar

tayari-safari-zanzibar-dhow

Tijdens je verblijf op Zanzibar kun je vrijblijvend deelnemen aan diverse leuke activiteiten & excursies.

Wie droomt er niet van om dolfijnen van dichtbij in hun natuurlijke omgeving te zien zwemmen.

Of ga mee naar het Yousanni forrest, waar je de bijzondere Red Colobus aapjes kunt aaien! Met de  ‘dhow ‘, een Arabische zeilboot, kun je naar een van de vele eilanden voor de kust varen, waar reuzenschildpadden met een  doorsnede van een meter rondzwemmen.

Standaardprijs € 1.062,- p.p.

 • aankomst- en vertrekdatum naar eigen keuze (minimaal 10 dagen)
 • verlenging € 22,50 p.p. op basis van B&B
 • kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma familie safari rondreis*

22 december*: Aankomst Dar Es Salaam – Ndege Beach
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de 23ste (of eerder als dat beter uitkomt), ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer naar de Lodge en camping van Tayari Safari.

* Het is altijd mogelijk om een dag of meerdere dagen eerder aan te komen.

23 december: Excursie Mahaba beach
Je kunt er een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of een duik nemen in het zwembad pal aan het strand. ’s Middags kun je gratis worden weggebracht naar Mahaba beach, een heel bijzonder strandresort bij een traditioneel vissersdorpje. Hier zie je onder genot van een drankje de originele vissersboten (dhow’s) vertrekken en binnenkomen. Vanaf Mahaba beach wandelen we in ca. 40 minuten over het strand terug naar Ndege beach.

24 december: Excursie lokale  kunstmarkt in Dar es Salaam
’s Morgens na het ontbijt gaan we naar de lokale kunstmarkt in Dar es Salaam , waar je je ogen uit zult kijken en een goede indruk zult krijgen hoe de lokale bevolking leeft en doet. ’s Middags naar eigen invulling, strand ‘voor de deur’, of aan het zwembad op het strand.

25 december: Ndege beach – Mikumi National Park
Direct na het ontbijt rijden we via een mooie route naar het oudste park van Tanzania, het Mikumi wildreservaat. De bagage in kamers het Guesthouse en dan op zoek naar wilde dieren. Ver hoeven we niet te zoeken, want direct bij het binnenrijden van het park zullen we diverse dieren . ’s Nachts horen het huilen van hyena’s en het gebrul van leeuwen.

26 t/m 28 december: Mikumi National Park
Direct na het ontbijt maken we een eerste game drive, bij de hippopool kunnen we de benen strekken en de nijlpaarden en krokodillen van dichtbij bewonderen.

We lunchen in het Guesthouse en ’s middags gaan we weer op zoek naar leeuwen, olifanten, gnoes, giraffen, buffels en heel veel meer andere wilde dieren.

Op 28 december vliegen we om 15:00 met een Cessna in anderhalf uur naar Zanzibar.

28 december t/m 30 december: Mbuyuni Beach Village, verblijf op Zanzibar
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn! Wie droomt er niet van om een aantal dagen te verblijven op dit prachtige exotische eiland met de mooiste witte zandstranden?

Het verblijf is in het leuke, comfortabele en rustig gelegen familiehotel, Mbuyuni Beach Village, aan de oostkust van Zanzibar, met een groot zwembad, in 2-4 persoonskamers met ventilator/airco, douche en toilet en op basis van B&B.

Toeslag verlenging in Mbuyuni Beach Village € 22,50 p.p.p.n. op basis van B&B.

31 december: Transfer Vliegveld Dar es Salaam
De laatste Ferry van af Zanzibar gaat om 16:00 naar het vaste land van Tanzania.
De chauffeur staat aan de uitgang van de aankomst pier van de Ferry met een bordje in de hand ” Tayari SAFARI “. De aankomst tijd is rond 18.00 uur. Hij brengt de deelnemers naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Europa.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • Entry Permit voor Mikumi National Park
 • alle gamedrives in het Mikumi National Park.
 • verblijf in De Lodge van Tayari Safari Ndege Beach  in Dar es Salaam
 • verblijf  in 2-persoons kamers in het Guesthouse van Mikumi National Park
 • verblijf in Happy Mbuyuni Beach Village op Zanzibar.
 • binnenlandse vlucht Mikumi naar Zanzibar per Cessna
 • ferry Zanzibar naar vaste land van Tanzania
 • alle maaltijden
 • excursie Mahaba beach
 • excursie lokale kunstmarkt in Dar es Salaam
 • Ranger/chauffeur

Niet inbegrepen

 • lunch op Zanzibar
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Condities en kortingsregeling

 • voor boekingen tot 6 weken voor aankomst geldt dat de volledige reissom direct na boeking wordt voldaan
 • voor boekingen tot 13 weken voor aankomst geldt een aanbetaling van 1/3 van de reissom (het restant dient uiterlijk 1 maand voor aankomst te worden voldaan)
 • voor boekingen langer dan 13 weken voor aankomst geldt dat op verzoek gebruik kan worden gemaakt van een 10% kortingsregeling

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 50.000 TZS
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 50.000 TZS
 • Stone Town – luchthaven $ 10,-
 • overige ritten 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)