Safari rondreis ‘Rift Valley’

13-daagse camping/hotel rondreis v.a. € 1.799,- p.p.
(start in Mto wa Mbu - eind in Dar es Salaam / dagelijkse aankomst / kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.)

De Rift Valley is een grote aardbreuk die loopt van Jordanië tot aan Madagascar.

Het vruchtbaarste deel van de Rift Valley ligt in Tanzania. Dit is het leefgebied van de Maasai.

Maar ook liggen de beroemde Tanzaniaanse Wildparken, Manyara, Tarangire, Mkomazi, Ngorongoro en de uitgestrekte Serengeti in het zelfde gebied.

De Maasai weiden hun kuddes tussen het gevaarlijke  Afrikaanse wild, zij beschermen de kudde met speer en werpknots.

Standaardprijs tent € 1.799,- p.p.

 • op basis van van kamperen
  • alle dagen kamer met douche en toilet € 290,- p.p.
  • 2 nachten Tarangire Lodge**** aan de rand van het park € 355,- p.p.
 • dagelijkse aankomst, in juni, juli en augustus op zaterdag
 • kinderkorting t/m 15 jaar € 200,-
 • verlenging met Zanzibar, Mbuyuni Beach Village, € 50,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 13-daagse rondreis Rift Valley*
Dag 1: Aankomst vliegveld Kilimanjaro – Mto wa Mbu
Deze 12-daagse camping/hotel rondreis start in Mto wa Mbu. In het prachtig gelegen Maasai dorp verblijven wij op Fanaka lodges & camping.

Dag 2: Lake Manyara
Vandaag gaan we met off the road jeeps met een opklapbaar foto/filmdak onze eerste gamedrive maken door het bijzondere Lake Manyara. We hoeven niet ver te rijden, want het park ligt om de hoek van Mto wa Mbu. Dit park ligt ingeklemd in een aardbruik van de Great Rift Valley.

Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden.

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien. Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier kunnen we veel wilde dieren  zien zoals olifanten, gnoes, impala’s en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen. Rondom het meer leven duizenden flamingo’s, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de hippo-pool kunnen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten aanschouwen en met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is. Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze lunch eten. Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen.

Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch. Eenmaal terug op het resort in Mto wa Mbu genieten we het Tayari Safari openlucht ‘restaurant’ van een 3-gangen maaltijd en hebben we met een goed glas wijn, bier of lokale konyagi heel wat na te praten…

Dag 3: Mto wa Mbu – mountainbike excursie Maasai en Lake Manyara
Vandaag wacht ons een hele bijzondere dag, want we gaan een mountainbike safaritocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt. We starten na het ontbijt vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs richting een Maasai nederzetting die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. Hier leren we hoe dit trotse volk leeft van voornamelijk hun vee. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten.

Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. We gaan een huisje binnen van de Maasai en misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt.

Na dit leuke en leerzame bezoek aan de Maasai fietsen we via Mto wa Mbu en door dichte bananenplantages naar het Lake Manyara, waar we diverse gazellen,  flamingo’s en pelikanen kunnen zien. Op de terugweg gaan we in het dorp iets drinken en dan fietsen we terug naar ons resort, waar de lunch voor ons klaarstaat. De mountainbiketocht duurt in totaal ongeveer 5 uur, waarvan we ongeveer 1,5 uur bij de  Maasai doorbrengen. Het fietsen gaat rustig en over vlakke wegen en paden, zodat iedereen eraan deel kan nemen.

Dag 4: Game drive Ngorongoro Crater (OPTIONEEL)
Vandaag rijden we na het ontbijt vanuit de camping naar het Ngorongoro conservation reserve, een zeer beschermd gebied waarbij alles in stand wordt gehouden zoals het is. We rijden de gigantische Ngorongoro Crater in, 800 meter diep onder de vulkaanrand. We zullen hier duizenden wilde dieren gaan zien. Grote groepen leeuwen, zebra’s, gnoes, olifanten, gazelles en giraffes kunnen we hier van dichtbij kunnen fotograferen en filmen. Zeldzame neushoorns grazen op de vlaktes, cheeta’s loeren op een prooi en luipaarden liggen te soezen in een boomtop. Maasai herders weiden hier tussen hun kuddes, al duizenden jaren lang.

Dag 5-7: Mto wa Mbu – Tarangire Park
Tarangire is het 6e grootste wildpark van Tanzania en hier komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de Tarangire rivier rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar. Even verder zien we zebra’s, gazellen, wrattenzwijnen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne ook de cheeta’s. Hier kun je zomaar een groepje leeuwen tegenkomen die liggen uit te rusten pal voor een reusachtige Baobab bomen.

Dag 8:  Excursie Mto wa Mbu
Vandaag gaan we na het ontbijt deelnemen aan een excursie naar het Maasai dorp Mto wa Mbu, van oudsher een ontmoetingsplek van de Maasai en uitgegroeid tot een dorp van ongeveer 10.000 bewoners. Er zijn nog vele traditionele hutten en kleine winkeltjes, de Duka ‘s. De reisleiding van Tayari-Safari neemt je in de ochtend mee voor een wandeling van een uur of drie, door het dorp en laat de deelnemers zien hoe de lokale bevolking leeft, woont en doet. ’s Middags lekker relaxen bij het zwembad en ’s avonds aanschuiven voor een 3-gangen diner.

Dag 9: Mto wa Mbu – Lake Eyasi – Mto wa Mbu
Vandaag gaan we er weer met de jeeps op uit. Het doel voor is Lake Eyasi, een sodameer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen. Het is een adembenemend mooie omgeving met veel enorme baobab bomen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania. Het gebied rondom Lake Eyasi is het thuis van de traditioneel levende Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten. Het geheim van dit prehistorische volk is goed bewaard gebleven. Ongeveer 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij gebruiken de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

Dag 10: Mto wa Mbu – Same – Usembara Mountains
Vandaag vertrekken wij naar de Usembara Mountains. Voordat we de Usembara mountains ingaan overnachten we nog een nachtje in Same.

Dag 11: Usembara Mountains
In het park rijden we naar een lodge met een camping waar we onze tenten opslaan aan de rand van een duizend meter diep ravijn met een adembenemend uitzicht over de Maasai steppe. Vandaag maken we afhankelijk van de wensen van de groep een korte of lange wandeling onder begeleiding van lokale gidsen uit het dorp Irente en bezoeken we onder andere de gastvrije lokale bevolking.

Dag 12: Usembara Mountains – Dar Es Salaam
Na alle avonturen van de afgelopen week rijden we weer terug naar Ndege lodge & camping aan de Indische oceaan.

Dag 13: Vertrekdag
Einde van deze fantastische safari. Vlucht naar huis of door naar een ander programma

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • alle alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten
 • in alle parken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners en bijbehorende drankjes zoals thee en koffie
 • entrees wildparken Mkomazi, Lake Manyara, Tarangire
 • game drives door diverse wildreservaten
 • excursies en mountain bike tour in Mto wa Mbu, Irente Usembara
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
– Jeep met chauffeur € 130,-
– Fee Jeep € 295,-
– volwassenen 70,- p.p.
– kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Condities

 • aanbetaling € 350,-
 • restant reissom contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS (€20,-)
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS (€ 20,-)
 • Kilimanjaro AirPort* – Mto wa Mbu 150.000 TZS (€ 60,-)

*Tussen 20.00 en 5.00 uur is de openbare weg naar Mto wa Mbu afgesloten, omdat deze weg door een deel van het National Park loopt. Er kan eventueel overnacht worden in het Charity hotel***  in Arusha (2-persoonskamer met ontbijt 90.000 TZS/± € 36,-)

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.