Safari rondreis ‘Home of the Elephant’

17-daagse hotel/kampeer rondreis v.a. € 2.485,- p.p.
(start bij Fanaka lodges & camping Mto wa Mbu - eind in Dar es Salaam / dagelijkse aankomst / kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.)

In deze meest spectaculaire safari van dit moment begeleidt Tayari Safari u door 6 nationale parken en reserves, de Serengeti, Ngorongoro conservation area, Lake Manyara, Lake Eyasi, Tarangire en Mkomazi.

Het thema is de olifant, in genoemde parken, het thuisgebied van de olifant, zullen wij zeker ontelbare aantallen van deze prachtige dieren zien.

Daarnaast natuurlijk al het andere groot Afrikaans wild, in het bijzonder leeuwen, cheeta's, jakhalzen, nijlpaarden, gnoes, zebra's, giraffen en buffels.

Tijdens deze safari bezoeken we ook de Maasai en een uniek oervolk van de bosjesmannen, de hadzabe.

Accommodatie

Standaard is het verblijf in ruime 2-persoons koepeltenten.

Tijdens deze safari rondreis kun je ook 10 nachten verblijven in comfortabele 2/4-persoonskamers met douche en toilet.

Meerprijs: € 165,- p.p.

Tijdens de safari’s door de Ngorongoro krater, in de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we standaard op idyllisch gelegen campings.

Standaardprijs met verblijf in ruime 2-persoons koepeltent € 2.485,- p.p.

Meerprijs
- 2 overnachtingen in Tarangire, een van de lodges**** aan de rand van het Nationaal park € 165,-

 • kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.
 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 17-daagse 'Home of the Elephant'*
Dag 1: Aankomst vliegveld Kilimanjaro – Mto wa Mbu
Deze 17 -daagse hotel/kampeer rondreis start in Mto wa Mbu. In het prachtig gelegen Maasai dorp verblijven wij op Fanaka lodges & camping.

Dag 2: Lake Manyara
Vandaag gaan we met off the road jeeps met een opklapbaar foto/filmdak onze eerste gamedrive maken door het bijzondere Lake Manyara. We hoeven niet ver te rijden, want het park ligt om de hoek van Mto wa Mbu. Dit park ligt ingeklemd in een aardbruik van de Great Rift Valley.

Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden.

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien.

Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer.

Hier kunnen we veel wilde dieren  zien zoals olifanten, gnoes, impala’s en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen.

Rondom het meer leven duizenden flamingo’s, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de hippo-pool kunnen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten aanschouwen en met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is.

Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze lunch eten.

Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen.

Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch. Eenmaal terug op het resort in Mto wa Mbu genieten we het Tayari Safari openlucht ‘restaurant’ van een 3-gangen maaltijd en hebben we met een goed glas wijn, bier of lokale konyagi heel wat na te praten…

Dag 3: Mto wa Mbu – Olduvai Gorge – Serengeti (lange rijdag)
Na het ontbijt pakken we onze spullen in die we nodig hebben voor het komende 4-daagse safari avontuur. We rijden via de Olduvai Gorge naar het Serengeti National Park.

De rit er naar toe is al een gamedrive op zich, we rijden hier voornamelijk over echte ‘off the road’ wegen. Indien we tijd genoeg hebben maken we in de middag nog een korte safari door een gedeelte van de Serengeti.

Dwars door de Serengeti stromen enkele rivieren waar je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels kunt zien.

Verspreid over de savannen liggen de “kopjes” (granieten keien), waar vaak groepjes leeuwen of andere roofdieren liggen om de omgeving af te speuren op prooi.

We verblijven hier op camping Tumbilli in het Seronera gebied middenin het hart van de Serengeti.

Dag 4: Serengeti gamedrives

Deze dag staat in het teken van de gamedrives door de uitgestrekte Serengeti. Het Serengeti National Park is vooral populair bij liefhebbers van ‘de grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s.

Het gigantisch grote Serengeti wild- en natuurpark is vooral bekend dankzij de ‘grote trek’, waarbij ongeveer 1.500.000 wildebeesten, zebra’s en gazelles op zoek gaan naar verse groene grasvlaktes.

De komende dagen gaan we daarom proberen om de migratie van de gnoes, zebra’s en gazelles te ontmoeten. Afhankelijk van het seizoen bewegen de wildebeesten en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti. Tijdens deze tocht, zonder begin of einde worden de wildebeesten, zebra’s en impala’s voortdurend bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s.

Afhankelijk van de periode rijden we naar die plekken waar ze zich bevinden. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan terug op de camping bij Seronera en genieten we van een heerlijke avondmaaltijd met een lekker koel drankje.

Dag 5: Serengeti gamedrives – op zoek naar de migratie van gnoes
Ook deze dag staat volledig in het teken van de migratie. Na het ontbijt en een zelf klaar gemaakt lunchpakket gaan we weer op zoek naar de migrerende hoefdieren.

Zodra we de gigantische kuddes gevonden hebben nemen we de tijd om ze te observeren. Misschien kunnen we ze zien vanaf een heuvel of bij een van de rivieren die de kuddes moeten oversteken, waar ze worden opgewacht door hongerige krokodillen.

En wie weet zien we ook de meetrekkende roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen, die allemaal proberen hun maag te vullen. ’s Avonds komen we weer terug op onze basiscamping bij Seronera, waar we genieten van een voedzame maaltijd en de dag nog eens doornemen bij een kampvuurtje met een lekker drankje.

Dag 6: Serengeti – Ngorongoro Conservation Area – Mto wa Mbu
Na het ontbijt rijden we de Serengeti uit en de Ngorongoro reserve area in, waar we onderweg nog veel wilde dieren zullen tegenkomen. Uiteindelijk komen we aan in Mto wa Mbu waar we overnachten op Fanaka lodges & camping.

Dag 7: Mto wa Mbu – mountainbike excursie Maasai en Lake Manyara
Vandaag wacht ons een hele bijzondere dag, want we gaan een mountainbike safaritocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt. We starten na het ontbijt vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs richting een Maasai nederzetting die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. Hier leren we hoe dit trotse volk leeft van voornamelijk hun vee. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten.

Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. We gaan een huisje binnen van de Maasai en misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt.

Na dit leuke en leerzame bezoek aan de Maasai fietsen we via Mto wa Mbu en door dichte bananenplantages naar het Lake Manyara, waar we diverse gazellen,  flamingo’s en pelikanen kunnen zien. Op de terugweg gaan we in het dorp iets drinken en dan fietsen we terug naar ons resort, waar de lunch voor ons klaarstaat. De mountainbiketocht duurt in totaal ongeveer 5 uur, waarvan we ongeveer 1,5 uur bij de  Maasai doorbrengen. Het fietsen gaat rustig en over vlakke wegen en paden, zodat iedereen eraan deel kan nemen.

Dag 8: Mto wa Mbu – Lake Eyasi – Mto wa Mbu
Vandaag gaan we er weer met de jeeps op uit. Het doel voor is Lake Eyasi, een sodameer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen. Het is een adembenemend mooie omgeving met veel enorme baobab bomen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania.

Het gebied rondom Lake Eyasi is het thuis van de traditioneel levende Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten. Het geheim van dit prehistorische volk is goed bewaard gebleven. Ongeveer 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij gebruiken de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

Dag 9: Game drive Ngorongoro Crater (OPTIONEEL)
Vandaag rijden we na het ontbijt vanuit de camping naar het Ngorongoro conservation reserve, een zeer beschermd gebied waarbij alles in stand wordt gehouden zoals het is.

We rijden de gigantische Ngorongoro Crater in, 800 meter diep onder de vulkaanrand. We zullen hier duizenden wilde dieren gaan zien. Grote groepen leeuwen, zebra’s, gnoes, olifanten, gazelles en giraffes kunnen we hier van dichtbij kunnen fotograferen en filmen. Zeldzame neushoorns grazen op de vlaktes, cheeta’s loeren op een prooi en luipaarden liggen te soezen in een boomtop. Maasai herders weiden hier tussen hun kuddes, al duizenden jaren lang.

Dag 10-13: Mto wa Mbu – Tarangire Park
Tarangire is het 6e grootste wildpark van Tanzania en hier komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de Tarangire rivier rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar, Home of Elephant. Even verder zien we zebra’s, gazellen, wrattenzwijnen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne. Ook hier kun je zomaar een groepje leeuwen tegenkomen die liggen uit te rusten pal voor een reusachtige Baobab bomen.

Dag 14: Mto wa Mbu – Same – Usembara Mountains
Vandaag vertrekken wij naar de Usembara Mountains. Voordat we de Usembara mountains ingaan overnachten we nog een nachtje in Same town

Dag 15: Usembara Mountains
Direct na het ontbijt rijden we naar de ingang van het Mkomazi Park. Hier kunnen we met een park ranger een wandeling maken. Iedereen boven de leeftijd van 12 jaar kan deelnemen.

Na de wandeling rijden we naar Irente Lodge *** een lodge met een camping waar we onze tenten opslaan aan de rand van een duizend meter diep ravijn met een adembenemend uitzicht over de Maasai steppe. Vandaag maken we afhankelijk van de wensen van de groep een korte of lange wandeling onder begeleiding van lokale gidsen uit het dorp Irente en bezoeken we onder andere de gastvrije lokale bevolking.

Dag 16: Usembara Mountains – Dar Es Salaam
Na alle avonturen van de afgelopen week rijden we weer terug naar Ndege lodge & camping aan de Indische oceaan.

Dag 17: Vertrekdag
Einde van deze fantastische safari. Vlucht naar huis of door naar een ander programma

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
  met openklapbaar film/foto dak
 • alle overnachtingen in 2-persoons koepeltenten (standaard)
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijden)
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Conservation Area, Lake Eyasi, Mkomazi en Tarangire
 • wandelingen in Usembara mountains
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • mountainbike-excursie met gids vanuit het dorp € 35,-
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
 • reis-en annuleringsverzekering

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
– Jeep met chauffeur € 325,-
– volwassenen 70,- p.p.
– kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Condities

 • de aanbetaling,1/3 van de reissom (minimum € 500,-), dient direct na boeking te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 1 maand voor aankomst te worden voldaan
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Kilimanjaro* – Mto wa Mbu 150.000 TZS
 • Arusha – Mto wa Mbu 100.000 TZS
 • Dar es Salaam – vliegveld/haven 60.000 TZS

*Tussen 20.00 en 5.00 uur is de openbare weg naar Mto wa Mbu afgesloten, omdat deze weg door een deel van het National Park loopt. Er kan eventueel overnacht worden in het Charity hotel***  in Arusha (2-persoonskamer met ontbijt 90.000 TZS/± € 36,-)

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.